Biografia celebrei artiste Maia Carneci

Maria Cirneci, interpreta de muzica populara si de pretrecere, s-a nascut la 22 martie, in satul Persinari, intr-o familie numeroasa.

Desi nu a avut o copilarie plina de huzur, Maria Cirneci nu are ce sa le reproseze parintilor. Modestia nu i-a impiedicat pe acestia sa le ofere copiilor un exemplu de urmat si sa-i invete principiile sanatoase ale vietii.

In copilarie, cea mai frumoasa sarbatoare de peste an era Craciunul, cand Maria Cirneci si fratii ei se adunau si pregateau masa si casa.Principalele bucurii ale acelei perioade erau mersul cu colinda, cu sorcova si cu capra.

Vara, in schimb, copiii erau nevoiti sa se bucure de ce aveau prin preajma. Maria nu visa la jucarii scumpe, ci se multumea sa-si confectioneze papusi din carpe sau din mateasea de la porumb.
Atunci cand nu mergea la scoala, Maria Cirneci nu statea locului o clipa. Ea si fratii ei aveau sarcinile bine impartite: fetele se ocupau de curatenie, baietii de animale.

Maria Cirneci canta de cand se stie. In scoala generala nu rata niciun concurs de muzica populara, dar debutul adevarat a avut loc la `Floarea din gradina`.
Ulterior, Maria Cirneci a inceput imprimarile radio pentru fonoteca Radiodifuziunii Romane. In acea perioada nimic nu se facea peste noapte, astfel ca o cariera stabila trebuia facuta cu pasi marunti.

`Trebuia sa dovedesti ca esti un talent deosebit, ca sa poti razbate. Altfel, nu puteai trece de marile vedete de atunci. Erau comisii atat la muzica, cat si la texte, fiind acceptate numai cantecele cu un mesaj special`, remora intr-un interviu Maria Cirneci.
Punctuala din fire, Maria Cirneci considera ca publicul este cel mai important pentru ea, asa ca de fiecare data il trateaza cum se cuvine. Fie ca are in sala 100 de admiratori, fie ca are cateva mii, Maria Cirneci canta cu aceeasi pasiune pentru toti.

Muzica populara este strans legata de portul popular, iar o artista atat de cunoscuta si indragita precum Maria Cirneci nu-si permite sa apara in fata publicului oricum.
Considerate adevarate dovezi ale tezaurului popular romanesc, costumele populare sunt febletea Mariei. Are acasa in jur de 100 de costume, fiecare cu povestea lui.

`Am peste 100 de costume populare pe care le ingrijesc ca pe propriul meu copil. Printre ele se regasesc si unele moderne, stilizate, dar si altele foarte vechi. Consider ca pe aceste porturi populare, multe cumparate, dar si primite in dar de la prieteni, nu poate fi pus un pret anume. In spatele unui costum popular vechi, cusut in intregime de mana, este o pagina de istorie si are povestea lui`, spunea Maria Cirneci.
Artista este casatorita de mai bine de 25 de ani si are un baiat, pe nume Edi.
In discografia Mariei Cirneci se gasesc albumele: Cant de dor si dragoste, Cine n-a iubit o data, Canta omule cu mine, Petrec cu prietenii si Viata viata mandra floare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *